AgroForestry
Bemesting-Compost-Vermicompost
Conservation Agriculture
Vulgarisatie - Farm field Schools
Manioc
Riist - SRI
Biogas
Cover Fodder Crops
Aardappelen
Soya
Dieren- geiten- Veeteelt
Zonne Energie
Rwanda
Habitat- Stoven
Marketing
 
 Deze portaalsite bevat alle interessante items die ik gebruikt heb bij de voorbereiding van het CECAR project voor RWANDA. Deze site is een verzameling van links, pdf's of de inhoud van sites die ik voldoende interessant vond om te downloaden. Het is in een snelle vorm gegoten om later misschien met de hulp van een sponsor te professionaliseren.

Eén van de Milleniumdoelstellingen is om tegen 2015 het aantal hongeren te halveren, dus meer voedselproductie op een duurzame wijze.

In plaats van "Duurzame landbouw" gebruik ik liever de term "Conservation Agriculture"/ CA , daar dit beter het concept omschrijft om de hoogst mogelijk voedselproductie te halen met behoud van de bodemvruchtbaarheid. Daarom is de nadruk gelegd op sites en teksten over Conservation Agriculture en aanverwante items ( Agroforestry, bodembedekkers en voedergewassen, integratie landbouw-veeteelt, compost etc). De meeste teksten voornamelijk uit Africa, Azië en Latijns America, zijn in het engels maar er bestaan dikwijls verschillende taal-versies (zie respectievelijke websites).

Daarnaast zijn er items over soya, maniok, aardappelen en rijst met de nadruk op SRI=system of rice intensification. Bomen planten is één zaak, minder energie verbruiken een andere, daarom nogal wat informatie over stoven (problematiek rond rookvergiftiging), alternatieve energieën als biogas en zonneenergie.

Daarnaast sites rond algemene informaties (instellingen etc) en marketing. Om dit alles bij de boer te brengen wat sites over participatie, landbouwvulgarisatie en Farm Field Schools.

Omdat in veel Derde Wereld landen geen breedbandinternet of zelfs geen internetaansluiting is (maar wel computer met DVD- player), heeft Betuco een DVD ontwikkeld met de volledige portaalsite en alle teksten (2 GB). Diegenen die deze DVD willen, gelieve me te contacteren.

Graag respons over deze site en heeft u interessante links en teksten, gelieve ze me op te sturen aub.

Disclaimer | info@betuco.be
Search on this site
Search website